Η Ελλάδα μου σήμερα στο Google

Το θέμα της ζωγραφιάς ήταν η αποτύπωση του τρόπου, με τον οποίον οι μαθητές βλέπουν τη χώρα τους

Ο ήλιος, η ελληνική θάλασσα, με ένα μικρό καραβάκι να της διασχίζει και μια μεγάλη ελληνική σημαία, πάνω κι απ' τον ήλιο είναι η εικόνα doodle που αντικρύζει ο επισκέπτης της μηχανής αναζήτησης Google την Τρίτη 14 Μαΐου.

Στον ελληνικό διαγωνισμό για το doodle της χώρας μας, νικητής αναδείχθηκε ο Αστέριος Ρέυνικ.

Ο μαθητής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου πήρε μέρος στο σχετικό διαγωνισμό "Η Ελλάδα μου", που είχε προκηρύξει η Google για Έλληνες μαθητές, ηλικίας 6-18 ετών. Ο μικρός Αστέριος κέρδισε ανάμεσα σε χιλιάδες συνομηλίκους του, που απέστειλαν χιλιάδες ζωγραφιές.

Το θέμα της ζωγραφιάς ήταν η αποτύπωση του τρόπου με τον οποίον οι μαθητές βλέπουν τη χώρα τους, με παράλληλη χρήση του λογοτύπου της Google.

Ο διαγωνισμός

Τα έργα κρίθηκαν ξεχωριστά ανάλογα με την ομάδα στην οποία ανήκε ο μαθητής:

- Ομάδα I: 1η-3η δημοτικού
- Ομάδα II: 4η-6η δημοτικού
- Ομάδα III: Γυμνάσιο
- Ομάδα IV: Λύκειο

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε τρεις φάσεις. Οι κριτές της Google επέλεξαν τα 60 καλύτερα έργα - 15 από κάθε ομάδα. Τα 60 καλύτερα doodles (15 από κάθε ομάδα) που επιλέχθηκαν από τους κριτές αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Doodle 4 Google και αξιολογήθηκαν από το κοινό με online ψηφοφορία, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 15 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου 2013.

Κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας είχε δικαίωμα να ψηφίσει ένα doodle από κάθε κατηγορία. Με βάση τα αποτελέσματα της online ψηφοφορίας αναδείχθηκαν οι 4 εθνικοί φιναλίστ, ένας από κάθε ομάδα.

Ο νικητής του διαγωνισμού ήταν ένας από τους τέσσερις εθνικούς φιναλίστ και εξελέγη από την ομάδα της Google. Ανακοινώθηκε κατά την τελετή απονομής των βραβείων τη Δευτέρα 13 Μαϊου 2013.

Το νικητήριο doodle εμφανίζεται στην αρχική σελίδα της Google για 24 ώρες και θα έχουν την ευκαιρία να δουν μόνο οι χρήστες εντός Ελλάδας.


Τι είναι τα doodles


Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google στην αρχική της σελίδα. Το πρώτο doodle δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για πρακτικούς λόγους και κανείς δε φανταζόταν ότι θα γίνει τόσο δημοφιλές και ότι θα καταλήξει να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της σελίδας αναζήτησης της Google.

Η ιστορία των doodles


Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία των doodles; Το 1998, οι ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin ήθελαν να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν καθώς ήθελαν να πάνε στο Burning Man φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα. Έτσι τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο (stick figure drawing) πίσω από το δεύτερο "ο" του λογοτύπου, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται "εκτός γραφείου". Οι χρήστες, παρά το αρχικό ξάφνιασμά τους, αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό την αλλαγή στο κλασικό λογότυπο της Google καθώς και την... παιχνιδιάρικη διάθεση της τότε νεαρής εταιρίας.

Το 2000, ο Larry και ο Sergey διόρισαν τον Webmaster Dennis Hwang ως επικεφαλής της ομάδας των doodles και δώδεκα χρόνια αργότερα, η ομάδα έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο τμήμα εικονογράφων (τους doodlers) και μηχανικών, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει πάνω από 1000 doodles.

Στο www.google.com/doodles μπορείτε να δείτε όλα τα doodles που έχουν εμφανιστεί στη Google σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Οι έτεροι... μικροί φιναλίστ


Φιναλίστ 1η-3η Δημοτικού: Αναστασία Καρελά, 2/θέσιο Πειραματικό Σχολείο Πατρών

Φιναλίστ Γυμνασίου: Κωνσταντίνος Βαρελάς, Γυμνάσιο Κομποτιού ΆρταςΦιναλίστ Λυκείου: Ελέζι Γκέραλντ, 1ο Γενικό Λυκείο Κομοτηνής


πηγή: news.gr

0 σχόλια:

Copyright © 2013 Sto Monitor.