Νέα εποχή, με νέο σήμα, για τον ΠΑΟΚ (Video)


Το χρυσό πλαίσιο είναι το καινούργιο στο νέο σήμα του ΠΑΟΚ, το οποίο παρουσιάστηκε την Τρίτη από τη διοίκηση της ομάδας. Όπως τόνισε ο Λάζαρος Μπαξεβάνος, υπεύθυνος μάρκετινγκ του συλλόγου, όλοι θα πρέπει να καταλάβουν τι σημαίνει το νέο έμβλημα.

Αρχικά, ο Διογένης Δασκάλου, καλλιτέχνης του νέου σήματος, τόνισε: "Την τετραετία 1953-1957 βγήκε το σύνθημα ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί γιατί οι φίλοι του ΠΑΟΚ έρχονταν στο γήπεδο από πρωί και έφευγε το βράδυ. Το 1959 το γήπεδο εγκαινιάστηκε στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Το πρώτο σολντ άουτ έγινε με τον Ολυμπιακό. Η δύναμη του ΠΑΟΚ είναι οι οπαδοί του. Ο 12ος παίκτης. Εγώ θα αποχωρήσω για να δούμε το ρεζουμέ, δεν το ξέρω ούτε εγώ".

Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος μάρκετινγκ του ΠΑΟΚ, Λάζαρος Μπαξεβάνος, τόνισε: "Εδώ και πολλούς μήνες παρουσιάστηκε η ανάγκη να εξελίξουμε το προηγούμενο λογότυπο, το οποίο έπρεπε να είναι σε κορυφαίο επίπεδο και να καταλαβαίνουν όλοι τι εκφράζει ο ΠΑΟΚ. Ασφαλώς το εγχείρημα είναι μοναδικό για την Ελλάδα. Δεν είναι εύκολο να αλλάξει ένα λογότυπο, όπως είναι αυτό του ΠΑΟΚ. Για αυτό προχωρήσαμε σε μία μικρή αλλαγή. Θέλαμε κάτι πιο σύγχρονο και μοντέρνο, αφού το προηγούμενο λογότυπο έπρεπε να αλλάξει. Παράλληλα, θέλω να πω ότι για το μάρκετινγκ και για τις αλλαγές που θα έχουμε στην πορεία μας, με μεγάλες συνεργασίες μπορείς να πετύχεις μεγάλα βήματα. Θα ακολουθήσουν και άλλα πράγματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Όλο το χειμώνα δουλέψαμε σε αρκετά πράγματα και τα αποτελέσματα θα τα δείτε σε λίγο καιρό. Το νέο λογότυπο αντικατοπτρίζει μια μεγάλη μερίδα οπαδών και το δείξαμε σε αρκετό κόσμο, πριν προβούμε στη σημερινή παρουσίασή του.

Η Beetroot, μία πολυβραβευμένη εταιρεία μένει στη Θεσσαλονίκη, και τα παιδιά που σχεδίασαν το λογότυπο ήταν οπαδοί της ομάδας και δεν ήταν δύσκολο να τους εξηγήσουμε τη σημασία που έχει για όλους εμάς ο ΠΑΟΚ. Προσδώσαμε όλες τις αξίες που συμβολίζει ο ΠΑΟΚ και θέλουμε να τις κρατήσουμε τα επόμενα χρόνια. Προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την καρδιά του ΠΑΟΚ ανέγγιχτη και τα παιδιά άλλαξαν μόνο το περιτύλιγμα του λογότυπου. Η συνεργασία μας έχει ξεκινήσει από τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Τα target group του ΠΑΟΚ είναι αρκετά. Θέλουμε ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να μην εκφράζει το πάθος του στην τηλεόραση. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι Μακεδόνες, Πόντιοι ή από κάποια άλλη περιοχή".

Ο Αλέξης Χαραλαμπόπουλος, εκπροσωπώντας την εταιρία που δημιούργησε το νέο σήμα, τόνισε: "Αυτό που έγινε ήταν μια εξέλιξη του λογοτύπου. Σεβόμενοι την ιστορία του προηγούμενου σήματος. Θέλαμε να το φέρουμε στο σήμερα και να το διέπουν σχεδιαστικές αξίες σύγχρονες και ελπίζουμε να συντροφεύσει την ομάδα για πολλά χρόνια. Οι εποχές προχωρούν και έχει βελτιωθεί η αναγνωσιμότητα του λογοτύπου. Εφαρμόζεται καλύτερα στα social Media".

Ο Αλέξης Νίκου, ο οποίος συνεργάστηκε στο σχεδιασμό, από την πλευρά του υποστήριξε: "Ουσιαστικά αυτό που έγινε ήταν η βελτίωση των γραμμών του αετού, τους όγκους και ανοίξαμε τα φτερά για να γίνει πιο δυναμικό το σήμα. Φτιάξαμε μια γραμμή που είναι γεωμετρική και θα είναι διαχρονική. Υπάρχουν αναφορές στην ιστορία του ΠΑΟΚ με το Βυζάντιο με το χρυσό χρώμα και ελπίζουμε να είναι πάντα πρώτος. Ήταν θέμα λειτουργικότητας να αλλάξει το λογότυπο. Θέλαμε να αλλάξει το σήμα, χωρίς να φαίνεται αυτή η αλλαγή. Θέλαμε να δείξουμε ότι ο ΠΑΟΚ προχωράει στο μέλλον και όλες οι αλλαγές ήταν στις λεπτομέρειες του σήματος.

Θέλαμε να υπάρχει μια αλλαγή για μια σύγχρονή αθλητική ομάδα. Δεν θέλαμε να σχεδιάσουμε το λογότυπο του Βυζαντίου. Θέλαμε να συνδυάσουμε την ιστορία του ΠΑΟΚ. Δεν θέλαμε να αλλάξουμε την ουσία του λογοτύπου. Δεν έχει καμία σχέση με την κυριλλική γραφή, επιλέχθηκε αυτή η γραμμή επειδή δίνει δύναμη και όγκο. Η δύναμη είναι κάτι διαχρονικό και δεν είναι κάτι εφήμερο. Το λογότυπο έχει ένα ρετρό feeling που κάνει μια αναφορά στη χρυσή εποχή του ΠΑΟΚ, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα το αγκαλιάσει ο κόσμος".

Στη συνέχεια ο Λάζαρος Μπαξεβάνος δήλωσε: "Το εγχείρημα είναι μοναδικό για την Ελλάδα. Προχωρήσαμε σε μία μικρή αλλαγή. Δε κάναμε κάθετα διαφορετικό. Θέλαμε κάτι ελαφρώς πιο σύγχρονο".

Ο Νίκου πρόσθεσε από την πλευρά του: "Η γραφή του ΠΑΟΚ υπήρχε στο σήμα δύο φορές. Ήταν θέμα λειτουργικότητας. Θέλαμε να νιώθεις την αλλαγή, αλλά να μην καταλαβαίνεις. Θέλαμε να δείξουμε ότι ο ΠΑΟΚ αλλάζει προς τα μπροστά, αλλά μένει ως έχει".

Ο Αλέξης Χαραλαμπόπουλος δήλωσε: "Έχει επεκταθεί η αναγνωσιμότητα του λογότυπου. Έχουν διαμορφωθεί κάποιοι οπτικοί κανόνες και θα είναι το ένα και μοναδικό που θα χρησιμοποιείται".


Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος μάρκετινγκ του ΠΑΟΚ απάντησε στα εξής:


Για το λόγο που δεν χρησιμοποιήθηκε το χρυσό χρώμα και στα γράμματα: "Δε θέλαμε να είναι το λογότυπο του ΠΑΟΚ και το λογότυπο του Βυζαντίου. Είναι σύγχρονο για μία σύγχρονη αθλητική ομάδα. Με το χρυσό χρώμα και την έντονη θέση της ημερομηνίας ίδρυσης του ΠΑΟΚ και με το Δικέφαλο Αετό, η αναφορά στο Βυζάντιο σε σχέση με την ιστορία του ΠΑΟΚ, υπάρχει. Η γραφή είναι σύγχρονη".

Για το μάρκετινγκ στον ΠΑΟΚ και τις αλλαγές: "Με εσωστρέφεια δεν υπάρχει κέρδος για τον ΠΑΟΚ. Μια μεγάλη συνεργασία είναι με τη συγκεκριμένη εταιρία. Όπως και η συνεργασία με άλλη αθλητική εταιρία. Όλο το χειμώνα δουλεύουμε πάνω σε αυτά και θα τα δείτε μέσα στο καλοκαίρι".

Για το που στοχεύει ο ΠΑΟΚ προς τους οπαδούς: "Έχει πολλές συνιστώσες το target group του ΠΑΟΚ. Αυτούς που θέλουμε να προσεγγίσουμε πάλι είναι αυτοί οι οποίοι για κάποιους λόγους δεν έρχονται. Βλέπουν στην τηλεόραση, παθιάζονται με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν έρχονται στο γήπεδο. Αυτό είναι το target group μας. Αυτό που έχει αυτό το λογότυπο, είναι να του δώσουμε συναίσθημα. Συναίσθημα θα του δώσουμε μέσα από αγωνιστικές επιτυχίες. Είναι θέμα χρόνου να γίνει αυτό".


Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:


"Στην ανακαινισμένη αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του γηπέδου της Τούμπας παρουσιάστηκε η μετεξέλιξη του λογοτύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Εμπνευστές και δημιουργοί του νέου λογοτύπου είναι το τιμ της βραβευμένης διαφημιστικής εταιρίας Beetroot Design Group.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης έγινε μια μίνι ιστορική αναδρομή σε. περιγραφή του αμίμητου ΠΑΟΚτζή Διογένη Δασκάλου, ενώ ακολούθως οι εκπρόσωποι της Beetroot Design Group κκ. Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και Αλέξης Νίκου ανέλυσαν και τις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με τη δημιουργία του λογοτύπου, καθώς και τους παράγοντες που τους επηρέασαν για την εξέλιξη του λογοτύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αυτή η εξέλιξη είναι μια φυσική συνέχεια του υπάρχοντος λογοτύπου, μια συνέχεια η οποία συμβαδίζει με αυτήν της ίδιας της ομάδας που εισέρχεται σε μια νέα εποχή. Η κεντρική ιδέα έχει να κάνει με το «δέσιμο» του ιστορικού παρελθόντος του συλλόγου με το μέλλον.

Το πάθος και η παράδοση είναι τα δύο βασικά συστατικά του ΠΑΟΚ και τα συγκεκριμένα στοιχεία που διακρίνουν τον σύλλογο τις εννέα δεκαετίες ιστορίας αποτέλεσαν και τη βάση για τον σχεδιασμό του λογοτύπου".Πηγή: novasports.gr

0 σχόλια:

Copyright © 2013 Sto Monitor.