ΗΠΑ: Οι υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούν εκατομμύρια τηλέφωνα

Σύμφωνα με το Guardian δεν εξετάζεται αν αυτοί που παρακολουθούνται είναι ύποπτοι για κάτι

Τα τηλέφωνα εκατομμυρίων Αμερικανών παρακολουθούν καθημερινά η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) και το FBI. Tα τηλέφωνα ανήκουν σε πελάτες της εταιρείας Verizon, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ.

Η απόφαση για τους... κοριούς εγκρίθηκε από το Ανώτατο Αμερικανικό Δικαστήριο, ωστόσο, κρατήθηκε απόρρητη. Σύμφωνα πάντως με αντίγραφο της απόφασης που δημοσιεύει αποκλειστικά ο Guardian, η Verizon είναι υποχρεωμένη για λόγους εθνικής ασφάλειας να "παρακολουθεί σε καθημερινή βάση" όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες των πελατών της και να προωθεί τις πληροφορίες που συγκεντρώνει στην NSA και το FBI, είτε αφορούν εσωτερικές είτε διεθνείς κλήσεις με πολίτες άλλων χωρών.

Το δημοσίευμα του Guardian επιβεβαιώνει για πρώτη φορά ότι η διοίκηση Ομπάμα παρακολουθεί εκατομμύρια Αμερικανούς χωρίς να εξετάζει αν είναι ύποπτοι ή ελέγχονται για το παραμικρό.

Ο Guardian ζήτησε από την NSA, το Λευκό Οίκο και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σχετική δήλωση πριν από τη δημοσίευση του αποκλειστικού ρεπορτάζ αλλά αρνήθηκαν οποιοδήποτε σχόλιο.


0 σχόλια:

Copyright © 2013 Sto Monitor.