ΣτΕ: Η ΕΡΤ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ!


Όπως μετέδωσαν πριν από λίγο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ, μέχρι να δημιουργηθεί ο νέος φορέας. Η συνακρόαση των νομικών εκπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ, του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Κωνσταντίνο Μενουδάκο και τον Σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Κουσούλη διήρκεσε δύο ώρες.

Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί να προσβληθεί η επίμαχη κοινή υπουργική απόφαση και πως δεν μπορεί ο κ. Μενουδάκος να εκδώσει προσωρινή διαταγή για το θέμα αυτό.

Ακόμη, υποστήριξαν ότι λόγοι κακοδιαχείρισης της ΕΡΤ επέβαλαν το κλείσιμό της.

Από την πλευρά των εκπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ προσκομίσθηκαν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ απειλούνται προβλήματα εθνικής άμυνας και ασφάλειας, ενώ επικαλέσθηκαν οικονομική ζημιά του Δημοσίου από τη μη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει η ΠΟΣΠΕΡΤ, ζητώντας να ακυρωθεί και να ανασταλεί η επίμαχη απόφαση για κατάργηση της ΕΡΤ, όπως και να εκδοθεί προσωρινή διαταγή από τον πρόεδρο με την οποία προσωρινά να αναστέλλει την εν λόγω απόφαση μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί του αιτήματος αναστολής της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) της ΠΟΣΠΕΡΤ κατατέθηκε στις 12 Ιουνίου 2013 στο ΣτΕ και προσδιορίστηκε από τον αρχαιότερο αντιπρόεδρο Σωτ. Ρίζο για να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στις 27 Σεπτεμβρίου 2013 με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κ. Κουσούλη.0 σχόλια:

Copyright © 2013 Sto Monitor.