Τεχνικό πρόβλημα στον πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ


Ένα "τεχνικό πρόβλημα" βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης στον πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ, τον οποίο έχει κατασκευάσει η Ρωσία στο νοτιοδυτικό Ιράν, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρεσβευτής της Τεχεράνης στην Μόσχα. 

"Το τεχνικό αυτό πρόβλημα συνδέεται με την λειτουργία γεννητριών", σημείωσε ο Μαχμούντ Ρεζά Σαντζαντί, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας, χωρίς να διευκρινίσει σχετικά με το είδος του περιστατικού ή αν λόγω αυτού διακόπηκε η λειτουργία του σταθμού. 

"Οι ειδικοί μας, σε στενή συνεργασία με Ρώσους ειδικούς, συντονίζουν τις προσπάθειές τους για την αποκατάσταση του περιστατικού", πρόσθεσε ο ίδιος. Το πρόβλημα αυτό δεν έχει "καμία σχέση" με τον σεισμό που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο στο Ιράν, υπογράμμισε. 

Ο πυρηνικός σταθμός του Μπουσέρ βρίσκεται σε απόσταση 950 χιλιομέτρων δυτικά της Χας, της πόλης που βρισκόταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος ήταν μεγέθους 7,5 βαθμών, σύμφωνα με τις ιρανικές υπηρεσίες. "Ο πυρηνικός σταθμός του Μπουσέρ αντέχει σε ακόμη μεγαλύτερους σεισμούς", διαβεβαίωσε ο Σαντζαντί. 

Ο σταθμός αυτός, ο οποίος κατασκευάστηκε από την Ρωσία παρά τις διαμαρτυρίες του Ισραήλ και των ΗΠΑ, η μόνη πυρηνική ηλεκτροπαραγωγική μονάδα που διαθέτει σε λειτουργία το Ιράν, άρχισε να παράγει ηλεκτρική ενέργεια το 2011.

πηγή: news.gr.msn.com

0 σχόλια:

Copyright © 2013 Sto Monitor.