Το BDSM-sex λένε βελτιώνει την ψυχική μας υγεία.


Το BDSM είναι μια μορφή ερωτικών προτιμήσεων και διαπροσωπικών σχέσεων που περιλαμβάνουν την συναινετική χρήση δεσμών, τον έντονο ερεθισμό των αισθήσεων και την εμπλοκή σε φαντασιακά παιχνίδια ρόλων και εξουσίας.

Ο όρος BDSM είναι ένα σύνθετο αρκτικόλεξο που αντιπροσωπεύει τις έξι αγγλικές λέξεις "Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism, and Masochism", οι οποίες μεταφράζονται σε δυάδες ως Δεσμά & Πειθαρχία" (B/D), "Κυριαρχία & Υποταγή" (D/S) , "Σαδισμός & Μαζοχισμός" (S/M).

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με το BDSM-σεξ υποφέρουν λιγότερο από νευρικότητα, είναι πιο ανοιχτοί και πιο ασφαλείς στις σχέσεις τους. Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας μελέτης που δημοσιεύθηκαν σε ένα ιατρικό περιοδικό του Journal of Sexual Medicine. 902 άτομα που ασκούν BDSM-sex συγκρίθηκαν με 434 που ασκούν «κανονικό» σεξ, και οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο σχετικά με την προσωπικότητά τους, την υγεία και πολλά άλλα. Δεν έλαβαν γνώση του σκοπού της μελέτης εκ των προτέρων. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι BDSM επαγγελματίες πηγαίνουν καλύτερα σε διάφορα πνευματικά επίπεδα. Είναι πιο ισορροπημένοι, είναι σε θέση να ασχοληθούν με την απόρριψη και να ανοίξουν καινοτομίες. 

Andreas Wismeijer, επικεφαλής της έρευνας που διεξάγεται στο σχολείο Nyenrode-business στην Ολλανδία, λέει ότι η πιθανή εξήγηση είναι ότι οι επαγγελματίες του εν λόγω φύλου έχουν μάθει να ζουν με τη σεξουαλική συμπεριφορά του συγκεκριμένου είδους και θεωρούνται ως διαφορετικοί, αλλά πολλοί από αυτούς που επιλέγουν να κάνουν BDSM-sex ταξινομούνται με ψυχική ασθένεια. 
Παρόλα αυτά οι BDSM επαγγελματίες περιμένουν πως η μελέτη αυτή θα καταστρέψει τις προκαταλήψεις απέναντί ​​τους.


0 σχόλια:

Copyright © 2013 Sto Monitor.