Κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, η αναμετάδοση της Eurovision από την ΕΡΤ...


Τι κι αν όλοι οι Euroφαν ζουν μεγάλες στιγμές μιας και η αντίστροφη μέτρηση για την φετινή Eurovision έχει ξεκινήσει ήδη; Τι κι αν αδυμονούν για να ξεκινήσει για ακόμα μία χρονιά αυτό το μεγάλο πανηγύρι της μουσικής; Σε ότι έχει να κάνει με τα... εγχώρια τηλεοπτικά δεδομένα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μείνουμε με την... γλύκα ! 

Ναι, ναι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος φέτος η Eurovision είτε να μην μεταδοθεί, είτε να βγει στον αέρα σαν ταινία του βουβού κινηματογράφου. Με άλλα λόγια; Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η φετινή μετάδοση του διαγωνισμού να τιναχτεί στον αέρα! 

Βλέπετε, μετά την σημερινή στάση εργασίας στην ΕΡΤ που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, από τις 6 το απόγευμα σήμερα Δευτέρα 13 Μαϊου, έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, αύριο Τρίτη αναμένεται να αποφασιστεί το αν θα γίνει αποδεκτή πρόταση για 48ωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη.

Εάν προκηρυχθεί η 48ωρη απεργία τότε αυτό σημαίνει πως είτε ο δεύτερος ημιτελικός δεν θα μεταδοθεί καθόλου, είτε η εικόνα να βγει στον αέρα, αλλά θα βγει χωρίς... ήχο. Και ως γνωστόν Eurovision χωρίς σχολιασμό, δεν είναι Eurovision !!!

Φυσικά, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν σκέφτονται να κυρήξουν 48ωρη απεργία αυτές τις ημέρες με... στόχο την Eurovision. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σκέφτονται να προκυρήξοιυν την συγκεκριμένη απεργία, προκειμένου να μην καλυφθεί το ταξίδι του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα.
 Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Μετά την άρνηση της Διοίκησης της ΕΡΤ να απαντήσει με συγκεκριμένο τρόπο στα θεσμικά και εργασιακά αιτήματα, που χρονίζουν και συνδέονται άμεσα με την ίδια την υπόσταση και τη φυσιογνωμία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να κηρύξει νέα στάση εργασίας για σήμερα Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 από τις 6 το απόγευμα έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ πρόκειται να συνεδριάσει αύριο Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 προκειμένου να εξετάσει την περαιτέρω στάση του με νέες κινητοποιήσεις, διεκδικώντας:

Τη λύση του προβλήματος των συμβασιούχων, που προκαλεί κενά στην ενημερωτική λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Την κατάργηση της παράνομης και παράλογης υπαγωγής της ΕΡΤ σε καθεστώς ΔΕΚΟ, που οδηγεί σε παράλυση και ομηρία την εταιρεία.

Συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις για τα σχέδια απαξίωσης του ενημερωτικού χαρακτήρα και συρρίκνωσης της ΕΡΤ, όπως αυτά διατυπώνονται και εμφανίζονται σε σχέδια νόμου, τα οποία πρόκειται να κατατεθούν το άμεσο επόμενο διάστημα στη Βουλή. Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι και τον Απρίλιο 2013. Τη μη εφαρμογή της ΚΥΑ». 

πηγή: Tlife.gr0 σχόλια:

Copyright © 2013 Sto Monitor.