Δανία η νικήτρια της Eurovision 2013 με την Emmelie De Forest


Τα κατάφεραν οι Κόζα Μόστρα και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης και κατέκτησαν την έκτη θέση στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Μετά το απόλυτο φαβορί, τη Δανία που κέρδισε την πρώτη θέση, το Αζερμπαιτζάν,την Ουκρανία, τη Νορβηγία και τη Ρωσία η Ελλάδα με 152 βαθμούς μπήκε...σφήνα στα μεγαθήρια και με ελληνικό στίχο και ψυχή έκανε τη διαφορά.

Το πρώτο 12αρι η Ελλάδα το πήρε από τον Άγιο Μαρίνο. Τους 10 βαθμούς της η Αλβανία τους έδωσε στους Κόζα Μόστρα και τον Αγάθωνα και μόλις έναν βαθμό η Ολλανδία. Επτά βαθμούς πήρε η Ελλάδα από την Αυστρία και οκτώ από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεγάλη βαθμολογία πήραμε από τις χώρες των Βαλκανίων με πρώτη τη Βουλγαρία που μας έδωσε ένα γενναιόδωρο 7άρι. Δέκα βαθμούς πήραμε από τη Ρωσία, τέσσερις από τη Μάλτα έξι από τη Γερμανία, έξι από τη Δανία, οκτώ από το Μαυροβούνιο, τέσσερις από τα Σκόπια, δώδεκα  από την Κύπρο, πέντε από την Κροατία.

Έναν βαθμό πήρε η ελληνική συμμετοχή από την Ουγγαρία, επτά από τη Ρουμανια και ένα 4άρι ήρθε από το Αζερμπαιτζάν. Με ένα «γεια σου Ελλάδα» ο παρουσιαστής της Αρμενίας έδωσε οκτώ βαθμούς στην Ελλάδα, ενώ η Ιταλία μας φιλοδώρησε με ένα ωραιότατο 7άρι.

Ο τελικός

«Πάμε για το τελευταίο τσιγάρο...!!!!! Κοιτάξτε να το απολαύσετε όσο κι εμείς...!!! Τα κεφάλια πάνω τώρα...!!!». Mε αυτό το μήνυμα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Ηλίας Κόζας έδειξε ότι ένιωθε και εκείνος την αγωνία λίγο πριν ανέβει στη σκηνή στο Μάλμε Αρένα στον τελικό του 58ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε με ένα τραγούδι-ύμνο στην ελευθερία αλλά και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα που έγραψαν δύο από τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος των ΑΒΒΑ που άφησαν εποχή όχι μόνο στη σουηδική αλλά και στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Η Σουηδία με το τραγούδι «Γράφουμε ιστορία» ελπίζει ότι θα σηματοδοτήσει τον ύμνο της Eurovision που θα ακούγεται από εδώ και πέρα σε όλους τους διαγωνισμούς. Οι περίπου 12.000 θεατές χειροκρότησαν την παρέλαση των 26 χωρών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό – κάτι που έγινε για πρώτη φορά στη Eurovision. Θερμό ήταν το χειροκρότημα στη μεγάλη Μπόνι Τάιλερ η οποία διαγωνίζεται για την Μ.Βρετανία. 

Όλα είναι έτοιμα, πρώτη ανεβαίνει στη σκηνή του Μάλμε η Γαλλία, μία από τις Big Five που δεν πέρασαν από τη διαδικασία των ημιτελικών. Η Ελλάδα θα διαγωνισθεί στην προνομιακή 21η θέση. Συνολικά οι χώρες που θα διαγωνισθούν είναι 26. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει αμέσως και θα πάρουν μέρος σε αυτήν και οι 39 χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Τα στοιχήματα έφερναν τη χώρας μας από την 16η έως την 17η θέση ενώ το απόλυτο φαβορί με απόδοση 1,25 παραμένει η Δανία.



Όπως και στους ημιτελικούς έτσι και στον τελικό υπήρξαν κάποια τραγούδια που έκλεψαν την παράσταση. Το φόρεμα-ηφαίστειο της Αλιόνα από την Μολδαβία με το ειδικό ανυψωτικό μηχάνημα αλλά και το gay φιλί της Κρίστα που εκπροσώπησε την Φινλανδία με μια από τις χορεύτριες ήταν δύο από τα highlights της βραδιάς. Ένα τραγούδι διαμαρτυρία για την απόφαση του Φινλανδικού Κοινοβουλίου να μην επιτρέψει τον γάμο των ομοφυλοφίλων που κέρδισε το θερμό χειροκρότημα.

Με απίστευτη ενέργεια και ελληνική...μαγκιά έκαναν την εμφάνισή τους οι Κόζα Μόστρα και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης στη σκηνή του Μάλμε, στην 21η θέση λίγο πριν το τέλος του διαγωνισμού. Αφήνοντας για τους αριθμολάγνους και τους απαισιόδοξους τις προβλέψεις και τα στοιχήματα τραγούδησαν με πάθος...alcohol is free για την πρώτη θέση. Ο Αγάθωνας φάνηκε ότι είχε ξεπεράσει το άγχος του από το βάπτισμα του πυρός στον ημιτελικό της Πέμπτης ενώ για μια ακόμα φορά την παράσταση έκλεψε ο Ηλίας Κόζας. Το χειροκρότημα των 12.000 θεατών ήταν θερμό, ίσως θερμότερο από όλες τις συμμετοχές που προηγήθηκαν.



 Πως ψήφισε η ΕΛΛΆΔΑ

 Σε μία συμμετοχή με έντονο «άρωμα» Ελλάδας, εκείνη του Αζερμπαϊτζάν, έδωσε η χώρα μας το 12άρι της στην Eurovision! 
Το «Hold Me» του Farid Mammadov είχε την υπογραφή του Δημήτρη Κοντόπουλου στη σύνθεση και του Φωκά Ευαγγελινού στη χορογραφία.
Τους 10 βαθμούς μας τους δώσαμε στη Ρουμανία και τους 8 στην Ουκρανία.
Η Δανία πήρε το 7άρι της Ελλάδας, ενώ ακολούθησαν: Ιταλία 6, Γεωργία 5, Νορβηγία 4, Μάλτα 3, Ουγγαρία 2 και Λευκορωσία 1.

Τα αποτελέσματα του τελικού:


Πηγή: athenstvchannels.blogspot.com


0 σχόλια:

Copyright © 2013 Sto Monitor.