Η αντιμνημονιακή Ισπανίδα καλόγρια που ψηφίζει... Τσίπρα

Οδηγεί κάμπριο αυτοκίνητο, τρέχει με 130 χιλιόμετρα και θεωρεί “σημείο αναφοράς” τον ΣΥΡΙΖΑ

Οδηγεί στο δρόμο τρέχοντας με 130 χιλιόμετρα την ώρα με το σπορ κάμπριο αυτοκίνητό της, για να προλάβει την επόμενη ομιλία της, ενώ έχει ξεχάσει πως το όριο ταχύτητας είναι τα 80. Και είναι... καλόγρια !

Η Τερέσα Φορκάδες μπορεί να έχει την τυπική εμφάνιση μιας καθολικής Ισπανίδας καλόγριας, όμως, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Real News, η δράση της δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα της. Η Φορκάδες ασκεί έντονη κριτική στο τραπεζικό σύστημα και στους πολιτικούς και μαζί με τον οικονομολόγο Αρκάντι Ολιβέρες κυριαρχούν στο ισπανικό αντιμνημονιακό μέτωπο. Μάλιστα, ευελπιστούν ότι θα αναζωπυρώσουν το κίνημα των Αγανακτισμένων αλλά με πιο ξεκάθαρους και συγκεκριμένους στόχους.

Η Φορκάδες έχει δηλώσει επίσης ότι υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως τόσο για εκείνη όσο και για τον Ολιβέρες το κόμμα αποτελεί σημείο αναφοράς.

Η απόφαση της να ασπαστεί το μοναχισμό ήρθε το 1997, όταν στη διάρκεια ομιλίας της σε ομάδα καθολικών ομοφυλόφιλων οι καλόγριες του τάγματος των Βενεδικτινών αντέδρασαν με τρόπο φυσιολογικό στα λόγια της. Με το που εντάχθηκε στο τάγμα οι μοναχές την ώθησαν να συνεχίσει τις σπουδές στο Χάρβαρντ, ενώ της επέτρεψαν να έχει γραμματέα και να ταξιδεύει όπου θέλει για να ολοκληρώσεις τις σπουδές της.

Μάλιστα, στις εμφανίσεις της αναφέρεται στη μαρξιστική θεωρία, στην πολιτική που άσκησε ο Ούγκο Τσάβες αλλά και στη “θεολογία της απελευθέρωσης”, μια σχολή σκέψης που διερευνά τις σχέσεις μεταξύ χριστιανισμού και πολιτικού ακτιβισμού

πηγή: news.gr

0 σχόλια:

Copyright © 2013 Sto Monitor.