Η Ελληνίδα Barbie!!


Η συλλεκτική κούκλα κυκλοφόρησε την 1η Ιανουαρίου του 1986, και φυσικά έχει πλέον εξαντληθεί.   

Η επίσημη περιγραφή της μας προτρέπει: «Πείτε "γεια σου" στην Ελληνίδα κούκλα Μπάρμπι! Είναι έτοιμη για μια βραδιά γεμάτη χορό, ντυμένη με την παραδοσιακή ελληνική φορεσιά.»   

Αλλά μόνο αν υποθέσουμε ότι η κούκλα στη φωτογραφία είναι όντως η Ελληνίδα Μπάρμπι, και ότι δεν φωτογραφήθηκε εκ παραδρομής η δίδυμη αδελφή της, η Μαροκινή Μπάρμπι, τότε ίσως και να πιστέψουμε ότι είναι έτοιμη να χορεύει τσάμικο όλο το βράδυ.   

Και το αστείο συνεχίζει, με τη γλαφυρή περιγραφή του άουτφιτ: «Η μάξι φούστα της είναι κεντημένη με χρυσές λεπτομέρειες. Πάνω από τη λευκή μπλούζα της, η Ελληνίδα Μπάρμπι φοράει ένα εφαρμοστό μαύρο πανωφόρι με κόκκινο κολάρο και μανσέτες. Τα πλούσια μαλλιά της είναι τραβηγμένα πίσω, ενώ το λουκ συμπληρώνει ένα κόκκινο καπέλο.»   

Φυσικά έχουν βγεί στην παραγωγή εκατοντάδες εκδόσεις της εν λόγω κούκλας, ντυμένες με οτιδήποτε μπορεί να χωρέσει ένα μυαλό με ιδιαίτερη αγάπη για τις κούκλες, ή έστω ένα μυαλό λίγο περίεργο, οπότε δε θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση το αλλοπρόσαλλο της συνολικής εικόνας ενός ανθρωπόμορφου παιδικού (;) παιχνιδιού που έχει υποστεί μια τέτοια μετάλλαξη.

 Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια:

Copyright © 2013 Sto Monitor.