150.000 διαδήλωσαν κατά των gay υιοθεσιών στο Παρίσι.

Η είδηση που σήμερα κάνει τον γύρο του κόσμου...

γράφει η Tania Paras

Στον μεγάλο δρόμο Esplanade des Invalides κοντά στον Πύργο του Άιφελ γεμάτη με μια θάλασσα από διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα και κυμάτιζαν πανό και σημαίες για τις υιοθεσίες ατόμων του ίδιου φύλου, ακόμα και πανό που ζητούν την παραίτηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ .

Επιτρέποντας τον γάμο του ιδίου φύλου και τις gay υιοθεσίες ήταν μία από τις μεγάλες υποσχέσεις του Φρανσουά Ολάντ για την εκλογή του. Την περασμένη εβδομάδα, ο νέος νόμος γράφτηκε κατά τη διάρκεια του Συνταγματικού Συμβουλίου.

Η διαδικασία λήψης των αποφάσεων ξεφεύγουν από τις διαδηλώσεις υπέρ και κατά και εκατοντάδες χιλιάδες των Γάλλων συμμετείχαν σε πορείες διαμαρτυρίας κατά της πρότασης. Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν ως ένα λαϊκό κίνημα, υποστηρίζεται έντονα από την Καθολική Εκκλησία. Ωστόσο, η δυσαρέσκεια έχει αυξηθεί και η διαμαρτυρία συγκεντρώνει πλέον συμμαχία ετερόκλητο των ανθρώπων, από τους πολιτικούς αντιπάλους σε εξτρεμιστές που ο καθένας παίρνει την ευκαιρία να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τον Ολαντ.

Ο νόμος έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των Γάλλων και περισσότερο από το 70%  του πληθυσμού πιστεύει ότι οι διαμαρτυρίες θα πρέπει να τελειώσουν. Ωστόσο, η διαμάχη έχει φέρει πρωτοφανή χαμηλά  νούμερα ψήφου εμπιστοσύνης για τον Φρανσουά Ολάντ - μόνο το 29% των Γάλλων εμπιστεύονται τον πρόεδρό τους.

Η Γαλλία είναι η 14η χώρα στον κόσμο που επιτρέπει το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.


0 σχόλια:

Copyright © 2013 Sto Monitor.