Γιατί δεν αναμεταδίδεται ενώ είναι και η ΕΡΤ μέτοχος??


Σε μια λεπτή γραμμή βρίσκονται οι σχέσεις ΕΡΤ και Euronews. Η θέση της ΕΡΤ, όπως εκφράστηκε στο ΕΣΡ, την περασμένη Δευτέρα,  από το δημοσιογράφο, Γιώργο Συριόπουλου, ήταν πως το Euronews είναι μια ανταγωνιστική επιχείρηση στην ΕΡΤ, και πως είναι ιδιωτική εταιρεία.  Ακόμα  η Euronews SA πως είχε άγνοια της ελληνικής νομοθεσίας όταν εκείνο πρότεινε συνεργασία με την ΕΡΤ.
Οι θέσεις αυτές παρουσίαστηκαν ενώπιον του νομικού εκπροσώπου της Euronews SA, Αλέκου Χολέβα. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η ΕΡΤ δεν εκπροσωπήθηκε από το νομικό της σύμβουλο, Βασίλη Κωστόπουλο, ο οποίος και είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της συνεργασίας με το Euronews.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΡ, Ι. Λασκαρίδη, η ΕΡΤ υποστήριξε πως δεν υπάρχει σύμβαση με το  Euronews για την αναμετάδοσή του, συμπληρώνοντας πως η κρατική τηλεόραση είναι μέτοχος του ευρωπαϊκού δικτύου. Θυμίζουμε πως εναντίον του Euronews , στράφηκε και η ΕΙΤΗΣΕΕ με την ανακοίνωσή της για τον 902 TV, συμπίπτοντας με τη γραμμή της σημερινής διοίκησης της ΕΡΤ.

Πηγές στη γαλλική πλευρά αναφέρουν πως ο Φ. Ολάντ ίσως έθεσε το σύνολο του θέματος Euronews στον Έλληνα Πρωθυπουργό, δηλαδή της διακοπής του σήματος στην Ελλάδα και της μη μετάδοσης του ελληνικού προγράμματος. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε «η Γαλλία είναι πολύ ευαίσθητη σε θέματα πολυφωνίας και πολυμέρειας». Η βασική ενόχληση που υπάρχει είναι πως ενώ μεταδίδονται τα εθνικά κανάλια της Γερμανίας  Deutsche Welle, της Γαλλίας TV5 και της Μ. Βρετανίας,  BBC World, έχει αποκλειστεί το ευρωπαϊκό και η ελληνική του έκδοση.

πηγή: typologies.gr


0 σχόλια:

Copyright © 2013 Sto Monitor.