Φοίβος Ιασταυρίογλου Ο Έλληνας που έκλεψε την ακουαρέλα του Νταλί.Αρπαξε τον πίνακα του Νταλί από την γκαλερί και βγήκε βιαστικά στην Πέμπτη Λεωφόρο, απορώντας και ο ίδιος με αυτό που τόλμησε να κάνει. Πρόκειται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  για τον Φοίβο Ισταυρίογλου που στη συνέχεια προσπάθησε να επιστρέψει ανώνυμα το έργο.

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο καλοκαίρι. Σύμφωνα με τη δικογραφία, έκλεψε τον πίνακα «Cartel de Don Juan Tenorio» υπό το φως της ημέρας και ενώ τον κατέγραφαν οι κάμερες. Το έβαλε σε μία τσάντα και επέστρεψε με το αεροπλάνο στην Αθήνα.
Μόλις διαπίστωσε η αμερικανική αστυνομία την ταυτότητα του δράστη, διένειμε φωτογραφίες του σε όλον τον κόσμο και ο Ισταυρίογλου έβγαλε τον πίνακα αξίας 150.000 δολαρίων από το κάδρο του και τον τοποθέτησε σε ένα μακρόστενο ρολό για αφίσες. Στη συνέχεια τον ταχυδρόμησε στη Νέα Υόρκη, χωρίς να σημειώσει διεύθυνση αποστολέα.


Όμως οι αστυνομικοί εντόπισαν δακτυλικό αποτύπωμά του. Ένας ανακριτής υποδύθηκε τον ιδιοκτήτη της γκαλερί και έπεισε τον δράστη της κλοπής να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη, προσφέροντάς του μία θέση συμβούλου. Μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο Τζον Κένεντι συνελήφθη από άνδρες της αμερικανικής αστυνομίας. Δήλωσε αθώος ενώπιον του δικαστηρίου του Μανχάταν, όπου μετά από σύντομη ακροαματική διαδικασία αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολάρια.Πηγή:  | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/91502#ixzz2LXiFpxWb
0 σχόλια:

Copyright © 2013 Sto Monitor.